mail
 

De Linie wijn

De Linie maakt al meer dan veertig jaar ambachtelijk wijn met toewijding en vakmanschap.
Het was de 1ste Nederlandse wijn die de KLM in haar business class schonk.

Bekroond met gouden en zilveren medailles in Europa (Berliner Wein Trophy, Decanter, Vinoforum).
De witte '18 behaalde internationaal goud (Continental Tasting Challenge).

We hebben meerdere klassieke druivenrassen die voor een mooie complexiteit zorgen.
Door de kleinschaligheid zien we elke plant en leggen we de basis voor gezonde druiven en goede wijn.
De oogst verwerken we direct op de wijngaard, om het volle aroma en de fruitige smaak te behouden.

De Linie wit '18

De Linie wit '18

Uitverkocht

Goud Continental Taste Challenge '19
Zilver Keuring Lage Landen'19

De Linie rood '18

De Linie rood '18

Uitverkocht

Brons : Wijnkeuring Lage Landen '19
"Best uit de Test" H. Duijker

Nicolaas Klei
Nicolaas Klei
Met plezier geproefd die zachte fruitige witte en plezierig stoere rode.
Harold Hamersma
Harold Hamersma
Rood '18: is nog beter geslaagd dan het voorgaande jaar. Koele zuiderling met een warme gloed. Mild, rijp en gevuld. Cijfer 8,5 (De Grote Hamersma 2019). Foto: Rob van Dam
Hubrecht Duijker
Hubrecht Duijker
Rood '18: Mild frisse, sappige, niet te lichte noch te zware, donkerrode wijn, waarvan het fruit vooral bessig is.
Stefan Kamp
Stefan Kamp
Wit '18: We vinden 'm lekker, fris met een duidelijke aangename fruitige smaak.
Diederik Walhof
Diederik Walhof
Wit '19: De wijn is super! Mooi in balans, licht zuurtje met mooie aroma's. Top bij asperges. Rood '19: Heerlijke rode wijn met een neus van donker rood fruit en vanille. Mooie lange afdronk.

Het wijnproces

Img 20190907 085030 Kopie

Oogst

Als de druiven genoeg suikers hebben en de pitjes bruin zijn, is het tijd om te oogsten!
Samen met enthousiaste vrijwilligers worden de goede druiven met zorg en aandacht handmatig geplukt.

Img 1755 Kopie 2

Verwerking

In de schuur worden de druiven gekneusd of ontsteelt.
Rode rassen gaan na ontstelen direct in de tanks voor de eerste gisting. Druiven voor witte wijn worden gekneust en na schilweking geperst.

Wijngaard De Linie Tanks

Vinificatie

De druivenmost vergist temperatuur gecontroleerd, suiker zet zich om in alcohol. Rood wordt na schilweking geperst en krijgt een tweede gisting. Beide worden aantal keer overgestoken en opgevoed tot de botteling.

Botteling

Botteling

Samen met vrijwilligers bottelen we met de eigen bottellijn op het domein.
Hard werken, lachen, eten, wijn drinken...

Adres

Wijngaard 'De Linie'
Esdoornlaan 42
4921 DV  Made
Noord-Brabant
Nederland

Contact

+31 (0)6-11398677
 

Info

IBAN: NL90RABO0346340233
BIC: RABONL2U
BTW: NL860405151B01
KvK: 75813181